Om Bent Salmaker i Søgne

Eier og daglig leder Bent Vidar Aske har over 30 års erfaring innen salmaker fagfeltet.

Begynte som tidlig som 13 åring  og vise sin interesse og som 15 åring ble det på fulltid.
Gjennom årene siden oppstart har fokuset vært å levere produkter  av høy kvalitet og god service.
Som Salmaker er det som skal omtrekkes, ombygges eller repareres, så og si kun kunde tilpasset og derfor en viktig brikke i så mange fornøyde kunder er god dialog og og forståelse hva kunden vil ha og bli levert til fastsatt tid og sted.
Kunnskap og godt håndverk er nøkkelen til Bent Salmaker sin suksess og gjennom de årene som har gått og skulle det være noe du lurer på om Salmakeren i Søgne kan hjelpe deg med, så er det bare å ringe eller sende en mail.

Litt historie om Salmaker

Salmakerfaget er et gammelt håndverksfag som er nevnt allerede i Magnus Lagabøtes bylov (1276). Salmakerne overtok etter hvert remsnidernes arbeid og var på 1800-tallet også møbelstoppere og tapetserere. I vår tid har den motoriserte transport endret fagets karakter og gjort bil salmakerne til den viktigste gruppen.

Salmaker, håndverker som fremstiller salerseletøy, reiseeffekter (vesker, kofferter) og puter, trekk, kalesjer og lignende til vogner, fly og biler.

Opplæringen i faget skjer normalt ved to år i videregående skole og to år i lære i bedrift. Skoledelen består av et første år med design og håndverk og et år med design og tekstil. Læretiden avsluttes med en svenneprøve. Med minst fem års allsidig praksis i faget og en teoriprøve er det mulig å gå opp til svenneprøven som praksiskandidat. I perioden fra 1. oktober 2015 til utgangen av september 2016 var det ikke noen som besto prøven i faget, men i året før var det to som mottok svennebrevet. Med tilleggsutdanning er det også mulig å melde seg opp til mesterprøven i faget. 

 

 

Meny